Bio Salsa docenten

Bio Salsa docenten

Rinald Burnet

Dans Docent | Eigenaar

Op 22 maart 1955 ben ik op Curaçao geboren, ben getrouwd en heb 4 dochters en 2 kleindochters. Als oprichter en eigenaar van Dansschool / Sportcafé en Dartcafé Burnet heb ik bekendheid gekregen in Almere en wijde omgeving.

Op 17 september 1980 ben ik naar Nederland geëmigreerd voor het welzijn van mijn oudste dochter.

In 1982 ben ik begonnen met het organiseren van feesten en deed ik mee met een eigen showgroep tijdens het Antilliaanse carnaval in Utrecht en daarna in Rotterdam. In dit zelfde jaar ben ik begonnen met een kindershowdans groep. Behalve in grote theaters opgetreden te hebben zijn wij ook 16 keer op televisie geweest (o.a. bij Bart Boos & Tele kids) en hebben in Antilliaanse televisie programma’s opgetreden. Hier ben ik na 9,5 jaar, i.v.m. te weinig tijd, mee gestopt.

In 1991 heb ik stichting A.D.E.M. opgericht en ben ik begonnen met het geven van Salsa en Merengue danslessen.

rinald burnet kizomba salsa bachata dans docent bij dansschool burnet in almere bio

In 1997 heb ik uiteindelijk Tropische dansschool en Party centrum Burnet officieel ingeschreven bij K.v.K. en heb ik de danslessen onder gebracht bij de Dansschool. Behalve in onze eigen locatie hebben wij ook op andere locaties, in verschillende gemeentes, les gegeven. Onze lessen werden zo bekend, dat de cursisten uit heel het land naar ons toe kwamen. Ook de dansfeesten in het weekend waren goed bezocht door mensen uit heel Nederland. Door deze enorme groei hebben wij in de loop der jaren de verschillende dansstijlen uitgebreid met o.a. Salsa, Merengue, Kizomba, Zouk en Bachata. In 2009 heb ik helaas de deuren aan de Wagenmakerbaan moeten sluiten en zijn wij op de Kampenweg (huidige locatie) doorgegaan.

Sinds 2005 heeft de Dartscene mij erg aangetrokken en heb intussen 1 van de grootste dartcafés in Flevoland en omgeving. Hier komen … dartteams elke week trainen en worden er regelmatig regionale en landelijke wedstrijden georganiseerd. Zelf heb ik ook een Dartteam onder mijn vleugels. Als ondernemer ben ik nog steeds aan het groeien, ondanks alle tegenslagen van deze tijd!

Bianca

Salsa Dans Docent

Mijn naam is Bianca mijn roots komen oorspronkelijk uit Tsjecho-Slowakije. Ik woon sinds 2012 in Nederland. In mijn jeugd heb ik acht jaar lang ballet gedanst. In 2012 werd ik verliefd op de Latinmuziek. In deze periode danste ik vier avonden in de week. 

Door mijn achtergrond als danser heb ik mij in driejaar ontwikkeld tot professioneel salsa danseres. Sindsdien heb ik op verschillende podiums dansshows mogen geven in stijlen van de Latin. Dit zowel binnen als buiten Nederland. Denkt aan internationaal salsa congres in Keulen & Berlijn, verschillende dansworkshops in het Apollo Hotel Almere. Sinds kort geef ik danslessen bij Burnet in Almere met mij danspartner Bali.

Burnet_Ballie_Salsa

Ballie

Salsa Dans Docent

Ik heet Ballie. Dansen is mijn passie. Ik begon al heel jong met verschillende dansstijlen. Ik ben in Suriname free dancer geweest en heb meegedaan aan danswedstrijden. Ook heb ik op Afrikaans ballet gezeten. Hierna werd, door het bezoeken van salsafeesten, mijn interesse gewekt voor het salsa dansen. Ik dans nu 22 jaar salsa en heb als danser ruime ervaring opgedaan. Dit gaf mij de mogelijkheid als dansdocent op verschillende dansscholen les te geven. Ik vind het leuk om nu als salsadocent bij dansschool Burnet mijn danstechnieken en passie over te brengen.

Cathy

Salsa Dans Docent

Hallo, ik ben Cathy. Ik ben Francaise en kom oorspronkelijk uit Guadeloupe, een mooi eiland in het caribisch gebied, tevens waar de muziekstijl zouk is ontstaan.

Zolang ik me kan herinneren, maakten muziek en dans deel uit van mijn leven. In mijn familie was alles een reden om een feest te organiseren waar altijd gedanst werd.

In mijn jeugd, heb ik ook ballet en jazzballet gedanst.

Toen ik mijn eerste salsales volgde in 2004, wist ik het meteen. Ik was op slag verliefd! Ik werd zo gelukkig van de muziek en de dansstijl. Op Salsafeesten, heb ik ontdekt de andere stijlen van de latinmuziek als Bachata, Merengue, Zouk en Kizomba. Deze hebben ook mijn hart veroverd maar Salsa blijft een speciale plek in mijn leven hebben.

Na een paar jaren ervaring te hebben op gedaan met lessen, deel uit maken van showteams en vrij dansen, ben ik opgeleid tot salsadocenten. Daarin beleef ik nog steeds heel veel plezier om mijn passie over te brengen. Mijn motto is: leren met gezelligheid! Ik heb voor verschillende dansscholen les gegeven waardoor ik mijn technieken ben blijven ontwikelen. Ik heb zelf geleerd om als heer te dansen om het “volgen” van je danspartner nog beter te kunnen begrijpen.

Sinds 2019, ben ik Salsadocent bij Tropische Dansschool Burnet. Ik ben niet uitgesproken over deze top dansschool waar kwaliteit gepaard gaat met gezelligheid.
Swingende groetjes!

Zolang ik me kan herinneren, maakten muziek en dans deel uit van mijn leven.
In mijn familie was alles een voorwendsel om een feest te maken / organiseren.

Je Bent Ingecheckt

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.